Η τεχνολογία του φωτολυτικού θαλάμου

της Aerobiotix Inc, πατενταρισμένη παγκοσμίως, περιέχει εκατοντάδες σωληνοειδή στοιχεία, από μοναδικό υλικό το οποίο επιτρέπει στις ακτίνες UV να τα διαπερνούν και να ενισχύονται, καταστρέφοντας τα μικρόβια.

Με την τεχνική αυτή τα μικρόβια εκτίθενται για επαρκές διάστημα στην ακτινοβολία UV ώστε να καταστραφούν.

Στα συνήθη συστήματα UV ο αέρας περνά από τις λάμπες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος για να είναι η έκθεση σε UV επαρκής.

Η τεχνολογία των συστημάτων της Aerobiotix ενισχύει την δραστικότητα της UV ακτινοβολίας Χ100 φορές έναντι της απλής έκθεσης.

Είναι η ΜΟΝΗ τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί σε συστήματα νοσοκομειακής απολύμανσης, και η ΜΟΝΗ τεχνολογία που έχει ελεγχθεί έναντι του SARS-Cov-2 (όχι υποκατάστατων όπως MS2), καθώς και έναντι βακτηρίων, ιών και σπόρων.

Το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας Battelle ΗΠΑ πραγματοποίησε έλεγχο για την αποτελεσματικότητα της φωτολυτικής τεχνολογίας έναντι του SARS-CoV-2 με απόλυτα επιτυχή αποτελέσματα

Ο στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της μονάδας καθαρισμού του αέρα Aerobiotix C-band ultraviolet (UVC) στην απομάκρυνση των σωματιδίων του SARS-CoV-2 σε συνθήκες προσομοίωσης με τον πραγματικό ιό (όχι υποκατάστατα όπως MS2). Λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς της μελέτης, η μονάδα Aerobiotix κατόρθωσε να απομακρύνει όλο τα σωματίδια SARS- CoV-2 έναντι των βασικών μετρήσεων.